donderdag, januari 18, 2007

In aantocht: Bumper Coffee Producten

xxx



In onze speurtocht naar perfecte espressotools stuitten we enkele maanden geleden op de producten van Bumper Coffee. Veelbelovende tampers, prachtige tamperstations, een te gekke uitklopbak en mooi vormgegeven melkkannen en shotglasses.

En omdat de reviews van anderen zeer lovend waren, hebben we bij Paul Pratt, eigenaar van Bumper Coffee, nog dezelfde dag samples van deze producten opgevraagd.

Na een kleine week konden we aan de slag en hebben uitgebreide testen gedaan. En die zijn ons zeer goed bevallen! De tampers (verkrijgbaar in 57 en 58 mm) liggen prachtig in de hand. Mooi uitgebalanceerd, van goed RVS. Ideaal vonden we de rubber handel. Stevig, perfect in de hand aanvoelend, gewoon prettig om mee te werken. De basis is zeer licht convex (bollend), wat volgens ons en andere tampexperts de beste resultaten geeft. Omdat Pratt voor kwaliteit gaat, levert Bumper coffee bij elke tamper gelijk een tamperbase: een ronde rubberen 'onderzetter' waarin de tamper in ruste op zijn volgende actie kan wachten!



Helemaal facinerend is de uitklopbak van geborsteld rvs en rubber. Pratt's filosofie bij het ontwerp van deze tool was dat hij niet begreep waarom bijna de hele wereld op lawaaiproducerend hout of plastic de koffiekoeken uitsloeg. Het resultaat is dan ook een uitklopbak met een stevige rubber bodem en wat even wennen is, een rubberen uitklopstang. En het is waar: uitslaan in deze afklopbak is stil, althans een stuk stiller dan uitslaan op een houten of plastic stang. En wat nog leuker is: de filterdrager veert bij het uitkloppen wat terug, wat het gemak waarmee je nu koffie uitslaat stukken vergroot. De bak is wat aan de grote kant, maar eenmaal in gebruik wil je hem niet meer kwijt!



Dat Pratt met Bumper Coffee goed nadenkt over wat ie maakt, blijkt uit uit het ontwerp van de tamperstation. Mooi vormgegeven en zodanig gemaakt dat je ook met filterdragers zonder bodem kunt tampen. Draai simpelwel de tamperstation om, leg de filterdrager op de rubber bovenkant en tampen maar! Maar ook met een gewone standaard filterdrager is deze tamperstation een hit. Stevig, makkelijk te gebruiken en wat vooral handig is: niet zo groot.


Net even anders dan andere is de 0,6 liter grote melkkan van Bumper Coffee. Iets dikker roestvrij staal, fraai uitschenkend en een kek BUMPER op het handvat. Natuurlijk taps toelopend. Erg mooi!


U begrijpt we waren onder de indruk van deze producten. We zijn met Paul overeengekomen als importeur voor Nederland te gaan optreden. Inmiddels is de eerste grote bestelling in productie genomen. Volgens verwachting zal het nog een goede 4 weken duren voordat alles mag/zal arriveren! Wat is wachten soms moeilijk!

Resale-informatie is bij ons verkrijgbaar via info@dekoffiethuiswinkel.nl

 
dekoffiethuiswinkel.nl